ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Pepsi измества Coca-Cola

Конкурентът на култовата напитка е напът да я засенчи. Разказваме ви защо:

Очаква се в най-скоро време PepsiCo изцяло да заеме позицията на най-голямата компания за напитки в Съединените американски щати по пазарна стойност. Титла, която конкурента им Coca-Cola държеше почти без прекъсване през последните две десетилетия. За това свидетелстват анализатори пред Wall Street Journal.

Според тях това е „най-трайният бизнес“ в сектора, като прогнозират, че акциите на компанията PepsiCo ще нараснат с 20% през следващата година. Наред с това пазарната стойност на компанията се очаква да достигне около 279 млрд. долара.

В интерес на истината, грандиозните успехи на “Кола-Кола” се дължат главно на силното ѝ портфолио от марки и лейбъли, които рекламират газираната тъмна напитка. Но бизнесът с храни на PepsiCo, като картофен чипс Lay’s и овесени ядки Qaker, се превърнаха в ключa към успеха. А в същото време Coca-Cola е компания само за напитки.

Впрочем, анализаторите изтъкват още способността на PepsiCo да расте по време на трудни икономически периоди, например по времето на пандемии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст