Важните неща не се коментират, а се занимаваме с кокошкарски обиди, заяви Борисов

Важните неща не се коментират, а се занимаваме с кокошкарски обиди, заяви Борисов

“Натъжен съм, защото се занимаваме с такива кокошкарски обиди, при положение, че нямаме план, милиардите стоят, предстои среща на най-високо ниво в НАТО.” Това заяви пред репортери в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод спора между парламентарните групи за това кой трябва да представлява страната ни на Срещата на върха на НАТО – служебният премиер Димитър Главчев или президентът Румен Радев.

“Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента – защото поне по наше време, който и да е бил президент, когато аз съм бил премиер, аз ходех на европейските съвети, а върховният главнокомандващ ходеше на срещите на НАТО”, каза Борисов.

Според него вече е трябвало да има позиция на външно министерство и който и да отиде във Вашингтон за срещата на НАТО, трябва да я защити.

Попитан кой вариант му допада повече – Росен Желязков да бъде редовен премиер или Рая Назарян служебен премиер, Борисов отговори: “Няма такъв вариант към днешна дата.“

“Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди по Плана за възстановяване, от еврофондовете, за съжаление, не се използват от българите. И едва след май месец правителството е започнало да работи по тях“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че не можел да гласува срещу Христо Иванов от ПП-ДБ и оставката му.

“Сега слушаме обиди, обвинения. Вместо всички да кажем едно “Благодаря” на ИТН, че вчера отпушиха процеса да има днес възможност и Христо Иванов да си тръгне”, подчерта той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст