Син на милиардер от Chanel създава инвестиционен фонд за 110 млн.долара

Син на милиардер от Chanel създава инвестиционен фонд за 110 млн.долара

Дейвид Вертхаймер e син на милиардера Джерард Вертхаймер, един от братята зад бранда за луксозни чанти и костюми Chanel, създаде 1686 Partners със седалище в Люксембург миналата година. Фондът ще инвестира в компании за мода, козметика и луксозни стоки. Към декември 2023 г. фондът е набрал над 110 милиона долара и през последните месеци активно наема служители.

Според Вертхаймер младши, към екипа се е присъединил Андреас Ернст, бивш мениджър в Skopos Impact Fund, като партньор. Други ключови членове на екипа са Жонатан Фаруджа (директор “Инвестиции в частни компании”), Жулиен Ербрехт (мениджър “Операции”) и Жереми Лоти (ръководител “Партньорства и стратегия”).

Представител на 1686 Partners отказа да коментира, но сайта на компанията се съобщава, че екипът ще бъде разположен в Европа и Азия, като повече подробности ще бъдат оповестени по-късно през годината.

Бащата на Дейвид Вертхаймер, Джерард, и неговият чичо Ален са известни като равноправни собственици на частната компания Шанел, която са наследили като внуци на един от първоначалните бизнес партньори в парфюмерийната дейност на френската модна дизайнерка Габриел “Коко” Шанел. Братята, които са на 70 години, имат комбинирана нетна стойност от около 106 милиарда долара според индекса на милиардерите на Bloomberg.

В изявление през декември Дейвид Вертхаймер споделя, че първите три инвестиции на 1686 Partners са в европейска марка за ски облекла, търговец на нови и употребявани луксозни часовници и компания, фокусирана върху управлението на стоковите наличности и прогнозирането на търсенето за марки и търговци на дребно. Той не разкрива конкретните имена на компаниите.

Според уебсайта на дружеството, целта на частния инвестиционен фонд е да подкрепя иновативни компании в области като бижута, храни и напитки от високия клас, готови облекла и парфюми. Фокусът ще бъде върху устойчивите материали и екологично отговорните канали за дистрибуция, както и върху отговорното производство, проследяемостта и достъпа до суровини.

От 2020 г. Вертхаймер участва в управлението на фонда Lifestyle Impact and Innovation на Mirabaud Asset Management, който е инвестирал в някои от същите сектори, включително производителя на лабораторно отглеждани диаманти Diam Concept, марката за електрически велосипеди Mate и производителя на маратонки Cariuma.

В декември Вертхаймер нарече 1686 Partners негов собствен франчайз на фонда Mirabaud, който ще обедини стратегически, институционални, семейни и международни инвеститори, “ангажирани с проект, който надхвърля чисто финансовата логика”.

Четете още на : Рекорден дивидент на Chanel носи на собствениците 16,7 млрд. долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст