ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Политически реакции след жребия за местния вот

гласуване

Днес Централната избирателна комисия изтегли жребия за определяне на номерата в бюлетината на партиите и коалициите за местния вот на 29 октомври. Пред медиите в кулоарите на Народното събрание представители на парламентарно представените формации коментираха символиката на падналите им се числа.

“Нашето мото в тази кампания е “За по-добър живот”. Вярвам, че след тези избори ще бъде положена основата за по-доброто бъдеще на БСП”, това каза депутатът от левицата Кристиян Вигенин минути след като на партията се падна да участва в местния вот с номер 1 в бюлетината. Според него дори Господ им е помогнал с този номер, но добави, че силните не се плашат от номерата.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че от партията предпочит да се изявяват като политици, а не като нумеролози. Според него номерът няма значение. Имат значение нашите членове и симпатизанти, на които разчитаме за категорична победа на изборите, която да сложи край на политическата нестабилност, в която живяхме последните три години, каза Биков и добави, че свързва цифрата седем с Бог. Той изрази надежда, че ГЕРБ ще опровергае всички слухове за договорки покрай местния вот. “Нашите структури в София са в пълна мобилизация. За нас София е цел, но не самоцел – защото знаем, че в София, ако няма кмет на ГЕРБ, може да се повтори това злополучно управление, на което ставаме свидетели вече 3 години. Няма да допуснем София да става поле на експерименти”, коментира още той.

Ние не вярваме в номерата, заяви Деян Николов от “Възраждане“ и добави, че, те са въведени, защото електоратът на ДПС не може да се ориентира в бюлетината. “Възраждане“ е за премахване на номерата, всеки един български гражданин трябва да може да прочете името на партията, за която гласува”, категоричен бе той.

Петдесет и седем е числото, което символизира, че е време за ново начало, коментира депутатът от ДПС Сезгин Мехмед. По думите му е изминал много тежък период за местната власт и за гражданите. “Общините на ДПС се превърнаха в еталон за управление на местната власт”, смята още той.

Изключително късметлийски номер, лесно се помни, каза депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски за падналия се на коалицията номер в бюлетината – 66. По думите му това е числото показва баланса между “Продължаваме промяната“ и “Демократична България“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст