ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) със заповед на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Мила Ненова е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2016 г. е директор на Конфиндустрия България – сдружението на италианския бизнес в България. Притежава опит в управлението и създаването на двустранни икономически връзки и промотирането на България като добра дестинация за инвестиции. Има опит още в областта на управлението на човешките ресурси и индустриалните отношения, както и на европейски проекти.

„Убедена съм, че заедно можем да превърнем България в привлекателно място за инвестиции, базирани на талант и възможности за комерсиализиране на научната и развойна дейност в различни сектори. Смятам, че можем да развием най-високотехнологичните от тях, базирани на новата вълна иновации и по-този начин да градим конструктивни двустранни взаимоотношения. Разчитам изключително много на екипа на БАИ да ни подкрепи за постигането на тези цели и да превърнем България в иновационен хъб за Югоизточна Европа“, каза министър Стойчева при представянето на Ненова пред служителите на агенцията.

Министърът подчерта, че Българската агенция за инвестиции има огромен потенциал, който трябва да бъде разгърнат, за да се засили икономическият растеж на страната и да се повиши конкурентоспособността й.

„Ще насочим усилия към привличането на ключови инвеститори във високотехнологичните индустрии. Разчитам на младия и ентусиазиран екип на БАИ, за да развием и отговорим на визията на министъра на иновациите и растежа с промотирането на България като привлекателна дестинация за високотехнологични компании”, отбеляза Мила Ненова.

Българската агенция за инвестиции е изпълнителна агенция към Министерство на иновациите и растежа, създадена с цел привличане на инвестиции в България. Тя подпомага изграждането и успешното развитие на проекти, водещи до откриването на нови работни места, износ и трансфер на ноу-хау в българската икономика. Агенцията помага на потенциални и съществуващи инвеститори да проучат бизнес средата и да реализират инвестиционните си намерения в България.

Екипът на БАИ предоставя детайлна информация за България, като: инвестиционна локация, включваща: макроикономически данни за страната, анализи, наличието на квалифицирана работна ръка, информация за образователната система по региони, административни процедури, разрешителни и други.

Агенцията промотира всички насърчителни мерки, предоставяни от държавата, с цел увеличаване притока на директни чуждестранни инвестиции в България. Тя действа като посредник между инвеститорите, държавни и местни институции за реализиране на инвестиционните проекти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст