ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Служители на OpenAI се оплакаха от поведението на Алтман преди уволнението му

сам олтман алтман ChatGPT OpenAI

Няколко старши служители на “Оупън ЕйАй” (OpenAI) са се оплакали на борда на директорите от главния изпълнителен директор на компанията Сам Алтман малко преди той да бъде уволнен, съобщи The Washington Post, цитирайки два източника. Според тях, членовете на борда са били информирани за психологическия натиск, който Алтман упражнява върху колегите си, създавайки хаос в екипа.

Според изданието, на борда на директорите е била предоставена информация, че Сам Алтман „насъсква служители един срещу друг по нездравословен начин“, което е довело до забавяне на работата. Източници са казали на Bloomberg, че една от причините за нарастващото напрежение е несъгласието между Сам Алтман и члена на борда Хелън Тонер.

Главният изпълнителен директор на OpenAl, пише агенцията, е искал да накара борда да отстрани Хелън Тонер от позицията ѝ през октомври, защото в една от своите научни статии тя говори критично за практиките за сигурност в OpenAl. В разговори с членове на борда, според източниците, Алтман „изкривява възгледите на другите“ и убеждава събеседниците, че е подкрепен от други членове на борда.

The Washington Post пише, че оплакванията от поведението на Сам Алтман са основната причина за уволнението му. В същото време някои служители твърдяха, че се страхуват от отмъщение от Алтман, ако той разбере за участието им в разговори за неговата оставка.

OpenAl обяви уволнението на Сам Алтман на 17 ноември. Бордът на директорите обясни, че изпълнителният директор не е бил откровен с тях, но не съобщи подробности. След това няколко висококвалифицирани служители, както и президентът на OpenAl Грег Брокман, напуснаха компанията. На 22 ноември бордът на директорите обяви възстановяването на Сам Алтман на поста. Самият той по-късно каза, че е имало „недоразумение“ между него и членовете на борда и е важно да се поучим от „този опит“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст