ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ-СДС не си дава МВнР след ротацията

ГЕРБ-СДС гледа към избори

Очевидно ГЕРБ-СДС не си дава МВнР след ротацията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично заяви от кулоарите на парламента, че или Мария Габриел става премиер и продължава да е външен министър, или “сглобката” се разваля. Той обясни, че не вижда вариант повече партията му да прави компромиси. От думите му стана ясно, че с ПП-ДБ имат спорове само около този пост след ротацията.

Борисов вмъкна, че вчера, 6 февруари, са имали много сериозен разговор с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Мария Габриел, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Делян Пеевски по темите свързани с предстоящата ротация.

Поставянето на червени линии от страна на колегите с нищо не помага на взимането на крайно решение. В края на краищата и ротацията не е на всяка цена. Ние не можем да влизаме и говорейки да чуваме от медиите червени линии, които ако не станат, значи пада правителството“, изясни лидерът на ГЕРБ и добави, че самият той няма да слага червени линии на колегите си.

Борисов изтъкна, че ГЕРБ са направили огромни компромиси до този момент спрямо ПП-ДБ. Дали са си мандата, дали са си премиера, и министрите били основно на партньорите им във властта. Успехите на външно министерство се дължат на контактите на Мария Габриел, добави той и заяви, че в МВнР няма нито едно друго назначение на ГЕРБ.

Борисов цитира колегата си Кирил Петков, който бил казал, че е тяхно решение Денков да не е външен министър – да няма такава ротация.

Те казват – трябва ни външно министерство, за да имаме излаз към света, сиреч от външната политика. Контрааргументът ни е, че когато Асен Василев предвожда група министри сега само от ПП, това не е ли излаз, в сферата на икономиката, енергетиката, финансите. Когото министър Василев участва на ЕКОФИН, един от най-важните съвети, това не е ли излаз?”, попита той и продължи да изрежда къде ходят министрите на “Промяната” по време на своите командировки.

По повод СОС Борисов бе категоричен, че никой не се е разбирал за нищо. “Да спазваме процедурата, а тя е следната – този, който е избран за кмет и първата партия правят мнозинството. Когато те показват такава некомпетентност и импотентност – месеци наред София е в хаос, борят се само кой да е всъщност истинският кмет, дали Борис Бонев, или Васил Терзиев. Аз истински се надявах да се направят някакви комисии, защото, ако това е вярно, което излезе от експертизите, Васил Терзиев не е кмет“, коментира още той.

Относно случая с Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса, лидерът на ГЕРБ заяви, че никога не е чувал за този човек, нито за клубовете му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст