TDK, доставчик на Apple, е постигнал пробив в дълготрайните твърдотелни батерии

TDK, доставчик на Apple, е постигнал пробив в дълготрайните твърдотелни батерии

Според компанията това може да допринесе за значително по-висока производителност на носимите устройства – от безжични слушалки до слухови апарати и смарт часовници. Новият материал осигурява енергийна плътност от 1000 Wh/l, което е близо 100 пъти повече от тази на конвенционалната масово произвеждана твърдотелна батерия на TDK.

TDK, доставчик на Apple, е постигнал пробив в дълготрайните твърдотелни батерии

Японският производител на електронни компоненти TDK постига пробив в дълготрайните твърдотелни батерии

TDK е водещ доставчик на батерии за Apple и твърди, че новите им твърдотелни батерии вероятно ще доведат до по-висока производителност за носимите електронни устройства. Базираната в Токио компания TDK съобщава, че материалът за техните малки твърдотелни батерии има прогнозна енергийна плътност от 1000 ват-часа на литър (Wh/l), което е 100 пъти повече от енергийната плътност на конвенционалните батерии.

Енергийната плътност се отнася до количеството енергия, съхранявана в определен обем. Твърдотелните батерии се разглеждат като върховна технология в областта и потенциално революционна промяна, която може да преобрази не само носимите устройства, но и електрическите превозни средства.

TDK, доставчик на Apple, е постигнал пробив в дълготрайните твърдотелни батерии

Тези батерии не само съхраняват повече енергия за по-дълго време, но и се зареждат по-бързо от конвенционалните батерии и литиево-йонните, които понастоящем са най-мощните на пазара. TDK заявява, че освен в продукти като Apple Watch, iPhone и Air Pods, новите им твърдотелни батерии могат да се използват и в устройства като слухови апарати. Целта на компанията е да използва технологията за замяна на съществуващите батерии тип “таблетка” – малките дискове от неръждаема стомана, които захранват преносимите електронни устройства.

Акциите на TDK се търгуват на японския индекс Nikkei под символа TYO:6762. Цената на акциите на компанията се е повишила с 59% през последните 12 месеца. Цената на акциите на Apple се е увеличила с 15% през последните 12 месеца и в момента се търгува на 212.49 щатски долара за акция.

Четете още на : IBM и японски институт разработват квантов компютър от следващо поколение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст