“Нестле-България” иска да купи дистрибутора “Исо-Плюс БГ”

20 г. Нестле България Обновена линия за производство на нов Кит Кат десерт

От “Нестле България” АД са заявили в Комисията за защита на конкуренцията своето намерение да осъществят концентрация чрез придобиване на контрол върху диcтpибyтopa нa xpaнитeлни дoбaвĸи “Иco – Πлюc БГ”EOOД.

“Нестле България”, която има бизнес у нас от 1994 г., се занимава с производство и дистрибуция на прахообразни и течни напитки, продукти за грижа за домашни любимци, готови ястия и помощни средства за готвене, захарни изделия, млечни продукти, продукти за здравословно хранене и зърнени храни.

Предметът на дейност на “Исо – Плюс БГ” ЕООД е свързан с дистрибуция на едро на витамини, минерали, билки и хранителни добавки, включително продуктите с марката Solgar на групата Нестле.

ISO-PLUS SA е основана през 1986 г. с цел осигуряване на гръцките потребители с хранителни добавки с голяма хранителна стойност и с възможно най-доброто обслужване и поддръжка. Централата ѝ е в гръцката столица Атина. Компанията има 26 години опит в представянето, разпространението и популяризирането на природните хранителни добавки в Гърция и е създала много силно присъствие и търговската мрежа на гръцкия пазар.

От началото на 2012 г., ISO-PLUS разширява своите операции в международен план, като открива представителства на Solgar в България и Румъния.

Едноличен собственик на капитала на “Исо – Плюс БГ”  е “Сементо”.

Плановете на “Нестле България” с тази концентрация е да поеме дистрибуцията на продуктите с марка Solgar в България.

Според уведомлението от кандидат-купувача, операцията се очаква да окаже въздействие върху географските и продуктови пазари в страната на търговия на едро на витамини, минерали и хранителни добавки.

От “Нестле България” искат КЗК да извърши оценка на концентрацията и да издаде решение. В тази връзка от регулатора заявиха, че всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

“Нестле България” е част от Nestlé S.A. – най-голямата компания, производител на храни и напитки в света и лидер в областта на балансираното хранене и активния начин на живот. Повече от 328 000 души в над 80 страни градят своята кариера в “Нестле” по целия свят, а в България – над 1200.

Историята на компанията в България започва през недалечната 1994 г., когато NESTLÉ закупува най-големия производител на шоколадови и захарни изделия “ШЗИ София”. “Нестле България” АД е един от най-големите стратегически инвеститори на българския пазар в сферата на хранителната промишленост.

“Нестлѐ” (Nestlé S.A.) е мултинационална компания с централен офис във Вьове, Швейцария, за производство на хранителни продукти, безалкохолни напитки и други, основана през 1866 г. от германския индустриалец Анри Нестлѐ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст