ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Майка и син хванати сред тревата в семейна оранжерия във Варна

марихуана

Служители от сектор „Наркотици“ на Областната дирекция на МВР-Варна разкриха оранжерия за марихуана след проверка на получен сигнал. В хода на операцията са предприети претърсвания на два апартамента в областния град, в които са установени помещения с изградени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 400 растения, в различен стадий на растеж, близо 2.5 кг суха тревиста маса – марихуана, както и техническото оборудване – лампи, напоителни системи, климатизация, торове и препарати. Само зелената суха маса е на стойност над 50 000 лева по цени на държаните органи.

Задържани са майка и син на 59 и 40 години, по случая е образуваното досъдебно производство, работата по който продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура Варна.

Припомняме, че от началото на месеца, в хода на специализирани операции за противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, бяха разкрити други три оранжерии – в имот в с. Млада гвардия и на адреси в два квартала на областния град. Иззетото количество само на марихуаната възлиза общо на 8 килограма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст