ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Иванов обвини Радев в “изключителна безотговорност”: Не свиква КСНС заради лични предпочитания

В някакъв смисъл можем да сме благодарни за този вот на недоверие, защото той показа безлатернативността на това управление. Това управление е трудно, свързано с трудни компромиси, с конфликти, които няма да спрат. Това управление се крепи на политически сили, които остават опоненти и запазват своите различия. Акад. Денков и Мария Габриел намериха някаква пътека, по която можем да обединяваме усилия в името на националните ни приоритети, защото България трябва да върви напред. Не можем да се върнем към политическата криза. Това заяви на брифинг в парламента Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”.

“На практика само този формат може да реализира дневния ред. Тези, които атакуваха управлението, не могат да формулират негова политическа алтернатива”, добави той. 

Според Иванов, президентът Радев на практика е “обезглавил” българската система за изграждането на приоритети за националната сигурност. 

“Неговият отказ да свиква Консултативен съвет по национална сигурност във формата, който е утвърден по Конституция и закон, на практика пред лицето на пет войни, които се случват на диаметър от 1 000 километра от България, означава отказ българската политическа институционална система да уеднаквява приоритети в националната сигурност по легитимен начин. Това е изключително безотговорно и се прави в името на неговите лични предпочитания да си говори с един или друг. Това е “алтернативата” на сегашното управление”, заяви съпредседателят на “Демократична България”. 

“Протестиращите на практика отхвърлиха вота на недоверие, защото бяха подбуждани. Търсеше се начин чрез тях страната да бъде дестабилизирана. Хората разбраха, че правителството се грижи за тях през европейските фондове и това, което трябва да получим, за да може Старозагорският район, който е известен като “Марица-Изток”, да има бъдеще. Това е резултат на тежкия труд, който се извърши от министрите и цялото правителство”, каза от своя страна Атанас Атанасов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст