ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над 1.1 млрд. лв. са осигурени за строителството на всички започнати магистрали

Андрей Цеков

„Над 1.1 млрд. лв. са осигурени от бюджета за строителството на всички започнати магистрали – „Хемус“,  „Видин-Ботевград“, „Струма, Русе-Велико Търново“. Осигурени са и средства за индексиране на договорите за строителство заради инфлацията от 2022 г.“ Това заяви в предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.  

Конкретно за АМ „Хемус“ той подчерта, че има пълна проектна и финансова готовност да се възобнови строителството по всички участъци, с изключение на лот 7 и лот 8. Очаква се това да стане още в началото на месец март.

Министърът призова гражданите и пътно-транспортните фирми за търпение относно изграждането на скоростния път Видин-Ботевград в района на Ребърково. „Участъкът е сложен обект, който създава дискомфорт, както на местното население, така и на всички, които пътуват към Видин. Спецификата не позволява да се строи и да се извършва движение.“

Срокът за завършване на обекта е до края на годината, а към момента закъснения в графика няма, обясни регионалният министър. Има тежки строителни работи, взривове, строят се големи пътни съоръжения. „В следващия месец очакваме да е готова пътната част, а на пролет ще се започне изграждането на самите съоръжения, които ще са готови до края на 2024 г.“, заяви министър Цеков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст