ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Още девет линейки с 4х4 ще зарадват работещите в “Бърза помощ”

линейки

Още девет центъра за спешна медицинска помощ получиха нови високопроходими линейки по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, изпълняван по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съобщиха от здравното министерство.

Срокът на изпълнение на проекта е до края на юли 2024 година.

Специалните автомобили са със задвижване 4х4 и с цялото необходимо оборудване. Те ще бъдат разпределени за нуждите на цетровете за спешна помощ във Варна, Бургас, Видин, Габрово, Добрич, Ловеч, Плевен, Пловдив и Русе.

Това е третата порция високопроходими линейки. Първата бе доставена в края на 2023 година. Тогава пет нови коли “Бърза помощ” бяха разпределени в няколко центъра за спешна помощ, а по-конкретно – в Благоевград за нуждите на Банско, в Пазарджик – за нуждите на Велинград, в Смолян – за нуждите на пациентите в самия град, в София за нуждите на Самоков и в Шумен – за нуждите на Върбица.

Втората доставка от още 7 високопроходими линейки бе изпълнена в началото на февруари 2024 година. Тогава пет спешни автомобили бяха разпределени за центровете на “Бърза помощ” в Търново, Кърджали, Кюстендил, София, Монтана. Една линейка със задвижване 4х4 бе пренасочена към Благоевград за нуждите на Сандански, а втора – за Смолян – за нуждите на Мадан.

По проекта ще бъдат доставени още 21 линейки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст