Богдан Богданов: Неизбежен е въпросът как силова институция като ГДБОП прави финансова ревизия в „Лукойл-Нефтохим“ (част 2)

Богдан Богданов

Статуквото у нас си има име, това зло е документирано от наши партньори на 300 страници. С такива хора няма как да работим

Много е важно в 50-ия парламент да се направи пълна ревизия на закона за инвестициите. Това ще е сред основните ми задачи като бъдещ депутат – да изработим действащ механизъм за създаване на стойност в България. Ако искаме да функционират здравните, социалните, образователните системи, трябва да изградим механизмите за създаване на ресурс. Това означава добри условия за бизнес, за осъществяване на инвестиционни проекти. И елиминиране на всички „посредници“ в изпълнението на тези проекти, за да ограничим корупцията. „Инвентаризацията“ в „Лукойл-Нефтохим“ повдига въпроса дали тя не цели поемане на контрол върху рафинерията от определени кръгове.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ кандидатът за депутат от ПП-ДБ Богдан Богданов, бивш министър на икономиката и индустрията.

Още от интервюто:

Какви са целите на инвентаризацията, която служебният кабинет прави в „Лукойл-Нефтохим“?

Кои са фирмите и институциите, към които задкулисието проявява най-голям интерес в момента?

Защо не се търси отговорност за построяването на „Турски поток“ и за подписването на договора с „Боташ“?

Какви са ползите за България от членство в ОИСР?

Какво струваше на държавата строежът на правителствения комплекс?

Каква законодателна дейност смята да развие в 50-ия парламент финансистът Богдан Богданов?

Вижте първата част от интервюто с Богдан Богданов

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст