Ирландската Keywords Studios може да бъде изкупена за 2 млрд. паунда

бизнес придобиване стокообмен

Ирландското студио за игри Keywords Studios потвърди съобщенията в медиите, че преговаря с шведския инвестиционен фонд EQT Group за продажбата на бизнеса. EQT предложи 25.5 паунда в брой за всяка акция от игралното студио. Така целият Keywords беше оценен на приблизително 2 милиарда паунда. Преговорите са в напреднал етап и ръководството на Keywords е склонно да приеме предложението на фонда. На фона на съобщенията за предстояща сделка акциите на Keywords скочиха с 62 процента.

Студиото отбеляза, че преговаря с EQT от няколко месеца, през които вече е отхвърлило четири от офертите му. Всеки път ръководството на Keywords счита предложената сума за недостатъчна.

Keywords Studios е основана през 1998 г. и първоначално се фокусира върху предоставянето на услуги за локализация на бизнес софтуер.

В началото на 2000-та година тя премина към предоставяне на услуги на разработчици на видеоигри.

Keywords Studios plc е ирландска компания за услуги в индустрията за видеоигри, базирана в Leopardstown. Основана през 1998 г. от Giorgio Guastalla и Teresa Luppino. Компанията направи първично публично предлагане на Лондонската фондова борса през 2013 година. Оттогава Keywords Studios придоби няколко други компании, включително Blindlight, Climax Studios, D3T, GameSim, Heavy Iron Studios, High Voltage Software, Smoking Gun Interactive, Tantalus Media и Wicked Workshop.

Заедно с компаниите Active Fence, Take This и Modulate, Keywords Studios създаде

Gaming Safety Coalition през март 2024 г., за да подобри практиките за психично здраве в онлайн игрите

През май 2024 г. Keywords Studios обяви, че ще приеме оферта за поглъщане от шведската инвестиционна фирма EQT AB от 25.50 паунда в брой на акция или общо 2.2 милиарда паунда. Офертата беше 73% премия от предишната цена на акциите от 14.70 лири, която се повиши до 23.78 паунда след съобщението.

Italicatessen, бизнес за внос на храни, основан от Guastalla и Luppino през 2002 г., предоставя кетъринг услуги за централата на Keywords Studios. Към 2023 г. в Keywords Studios работят 12 340 души.

Бизнесът на компанията е разделен на седем сегмента:

изкуство, инженерство, функционално тестване, аудиозапис, превод, локализация и поддръжка на играчи.

На 2019 Technology Ireland Awards, компанията Keywords Studios получи наградите “компания на годината” и “изключително постижение в международния растеж”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст