Прокуратурата е образувала 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения в предизборната кампания

Прокуратурата е образувала 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения в предизборната кампания

От началото на предизборната кампания до 14.00 часа на 8 юни са образувани общо 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите. Това съобщиха от прокуратурата във връзка с насрочените на 9 юни избори за 50-о Народно събрание и Европейски парламент.

По апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители и представители на България в Европейския парламент, са разпределени, както следва: АП-София – 31; АП-Бургас – 27, АП-Пловдив – 5; АП-Варна – 23, АП-Велико Търново – 7.

Във Върховната прокуратура функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация.

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите за национален и европейски парламент, посочват от държавното обвинение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст