ДПС няма да има свой представител в 50-ото Народно събрание от Пловдив

50-о Народно събрание, ЦИК

Движението за права и свободи няма да има свой представител в 50-ото Народно събрание от Пловдив.

Предстои да стане ясно какви ще са разместванията в редиците на спечелилите в града ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които съответно имат 4 и 3 мандата. Общо за Пловдив мандатите са 12.

От Пловдивската листа на ГЕРБ-СДС към парламента се отправят: Бойко Борисов, Даниела Дженева, Георги Георгиев и Деница Николова. Лидерът на ГЕРБ и бившият председател на Столичния общински съвет са избрани и от софийските листи и предстои да се разбере какви ще са предпочитанията им. В Пловдив решението им очакват д-р Валерия Славова и Красимир Терзиев.

Не е ясно от Хасково или от Пловдив ще влезе в 50-ото Народно събрание водачът на листата на коалиция ПП-ДБ Асен Василев. Разместването там е налице и преди това решение заради преференциалния вот на Манол Пейков, който от четвърто го измести на второ място. Ако Василев влезе от Хасково, депутатите на ПП-ДБ ще са Манол Пейков, Йордан Иванов и Стойо Стоев.

Пловдивски депутати от “Възраждане” отново ще са Ангел Георгиев и Емил Янков. 

С по един мандат се представят “Има такъв народ”, БСП и “Величие”. 

Станислав Балабанов от “Имат такъв народ” е избран и в областта и въз основа на решението му ще стане ясно дали вторият в Пловдивската листа – Танер Тюркоглу, ще потегли към парламента.

Местният лидер на БСП Иван Петков отново ще е народен представител, а мандатът за новата парламентарно представена партия – “Величие”, е за лидера ѝ Николай Марков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст