ЕКОФИН не взе решение по пакета относно ДДС в ерата на цифровите технологии

Заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси

Независимо, че България и редица държави членки подкрепиха предложения от белгийското председателство компромисен вариант, Съветът не успя да постигне споразумение по пакета относно ДДС в ерата на цифровите технологии.

Това стана ясно след редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), което се състоя в Люксембург.

Вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова също взе участие

съобщиха от Министерството на финансите.

В последното за Белгийското председателство на Съвета заседание министрите на финансите разгледаха икономическите и финансовите последици от агресията на Русия срещу Украйна, пакета относно ДДС в ерата на цифровите технологии, Механизма за възстановяване и устойчивост, Европейския семестър.

Министър Петкова изрази подкрепата на страната за Украйна

и призова за скорошно изясняване на техническите подробности по предложението на Г-7 за предоставяне на заем на Украйна, който да бъде погасен с бъдещи приходи от замразените руски активи. Европейският съюз трябва да продължи да поддържа единството по отношение на Украйна, включително и в рамките на Г-7.

Министрите обмениха мнения по актуалното състояние на прилагането на Механизма за възстановяване и устойчивост и одобриха изменението на плана на Ирландия.

Председателството и Европейската комисия запознаха министрите с актуалното състояние на законодателните предложения в областта на финансовите услуги.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст