ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министърът на енергетиката – на среща с миньорите от “Марица изток 2”

Министерски съвет Румен Радев


Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов отиват при протестиращите енергетици и миньори, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.
Разговорите ще се проведат в 13.00 часа в административната сграда на ТЕЦ „Марица изток 2“. Поканени са легитимните синдикални представители на топлоелектрическата централа и на „Мини Марица-изток“.

Ще участват и ръководствата на двете дружества.

В утрешния неделен ден – от 16.00 часа премиерът акад. Николай Денков организира среща в Министерския съвет с протестиращи енергетици и миньори.

Поканени са и лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“.

Покана за срещата имат и ръководителите на Синдикалната миньорска федерация, на Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

В същото време продължава блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково. И Проходът на републиката е затворен. Пропускат се само бременни жени и хора в критично положение. Нощта е преминала спокойно, без напрежение между протестиращите и полицията, съобщава БНР.

Протестиращите обявиха, че ще останат по пътищата, ако с тях не дойдат да разговарят представители на властта.

Вчера в парламента беше отхвърлено искането за отлагане на териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони у нас. Протестиращите са категорични, че предложеният план за Стара Загора не ги устройва.


Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст