ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правителството и протестиращите подписаха споразумение?

Имаме крайно споразумение между протестиращите енергетици и миньори и правителството, съобщи премиерът акад. Николай Денков след 7-часова среща с техни представители. 

Министър-председателят обяви, че утре, 4 октомври, споразумението влиза за одобрение в парламента.

Академик Денков съобщи, че една от организациите в момента не е готова да подпише споразумението, без да уточни за коя става въпрос. Тя обаче ще прочете подробно споразумението, ще го обсъди с протестиращите и тогава ще даде отговор.

Той посочи, че е рестартиран процесът, който е прекъснал на 30 септември, когато властта е била готова да обсъжда споразумение, но тогава това не се случило. Денков припомни, че са започнали протестите, били са формулирани 6 точки от протестиращите и днешните разговори са започнали с тях. 

Премиерът отново изтъкна, че има крайно споразумение, което е било подписано от основните участници в тази дискусия. Той добави, че подписите стоят под седем точки.

Премиерът каза още, че има разнобой между различните участници, които протестират. Той допълни, че е трудно е да се постигне съгласие и между различните участници от протестиращите.

По думите му първите две са написани по-експертно, защото утре тези седем точки ще бъдат внесени в Народното събрание и ще бъдат гласувани като решение на парламента. Денков подчерта, че трябва да е ясно, че ангажиментът не е само на правителството, но също така и на партиите, които го подкрепят.

Министър-председателят  обясни, че държавата няма да затваря централи, които са на въглища. Той допълни, че тези централи, независимо дали са държавни или частни, имат свободата да работят свободно и пазарът ще реши дали те ще останат.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст