ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие, заяви Росен Желязков

Росен Желязков мин. на траснпорта

България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с президента на Социалистическа република Виетнам Во Ван Тхъонг.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам по покана на председателя на Националното събрание на страната Въонг Дин Хюе.

“Вече можем да отчетем положително развитие в нашите двустранни контакти, свързано с членството на България в Европейския съюз и на Виетнам в Асоциация на страните от Югоизточна Азия”, отбеляза Желязков. Той подчерта, че отношенията между България и Виетнам се основават на взаимно доверие, приятелство и десетилетни традиции, които са гаранция за успешното разгръщане на техния потенциал и постигане на нов модел на икономическо сътрудничество.

Председателят на парламента посочи, че през 70-те и 80-те години на миналия век в страната ни са живели повече от 35 000 граждани на Виетнам, повече от 5000 виетнамци са завършили висшето си образование в България. “Аз вярвам, че тези хора са своеобразен мост между нашите две страни и култури”, добави той. По думите му трябва да се търси начини за разширяване и обогатяване на икономическите връзки, за стимулиране на образователния обмен и сътрудничеството в областта на науката, защото тези сфери ще помогнат за прогреса и благоденствието на нашите държави.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст