ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ и ДПС предлагат великденски добавки за пенсионерите

герб

ГЕРБ и ДПС предлагат великденска добавка в размер на 75 лв. да бъде изплатена еднократно на пенсионерите, които се намират под линията на бедност с промени в закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Деница Сачева, която е депутат от ГЕРБ и председател на социална комисия заяви, че тези добавки нямат отношение към доходите на пенсионерите. “Нашето предложение се отнася до това да покажем, че България е солидарна държава и че всички мислят за бедните хора“, обясни тя на брифинг в парламента.

Предложението засяга 534 хил. пенсионери, които живеят с пенсия под 526 лева и би струвало около 40 млн. лева на държавата, ако бъде одобрено.

Ние смятаме, че вместо да се правят дарителски кампании и да се призовава за солидарност на гражданите, държавата трябва да възстанови традицията, при която за Великден и Коледа пенсионерите получаваха добавки“, каза Сачева.

По думите на председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев тези разходи могат да бъдат покрити от вътрешни размествания в бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Сачева добави, че ще очаква подкрепа от всички политически сили за това предложение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст