Рядка картина на Боб Дилън се очаква да стигне 100 000 долара на търг

Рядка картина на Боб Дилън се очаква да стигне 100 000 долара на търг

Рядка картина на Боб Дилън от периода на Уудсток, която се смяташе за изгубена, ще бъде продадена на търг в Бостън. Очаква се творбата, датирана около 1969 г., да се продаде за между 66 550 и 100 000 долара.

Картината е абстрактна композиция с цветни и енергични елементи, включително голям контур на бик в центъра. Това е разнообразна творба, изобразяваща бик, папийонки, нотни знаци, животни и мъж с червена шапка, за когото се смята, че е самият Боб Дилън. Тя е с размери 24,5 x 30 инча. Стилът ѝ е подобен на автопортрета на Дилън за “Self Portrait” (1970 г.), изпълнен с подобна импасто техника, плосък в стил фовизъм, с видими мазки, но по-малко сложен. Неотдавна творба на абстрактна женска голота без подпис, дело на Боб Дилън от 60-те години, изпълнена в подобна палитра и притежавана от мениджъра му Алберт Гросман, беше продадена на търг за 100 000 долара.

Картината е подарена на жител на Уудсток, Санди Лепанто, в замяна на изготвянето на астрологична карта. Лепанто е държал картината в продължение на десетилетия, без да осъзнава нейната стойност. През 2021 г. той се свързал с аукционната къща, за да я оцени.

Рядка картина на Боб Дилън се очаква да стигне 100 000 долара на търг

Експертите потвърдили, че картината е автентична творба на Дилън. Търгът се провежда в момент, когато Тимоти Шаламет се превъплъщава в образа на Дилън в биографичен филм, сниман в Ню Джърси.

Откриването на картината е вълнуващо събитие за феновете на Дилън и за колекционерите на изкуство. Очаква се тя да предизвика голям интерес на търга.

четете още на : Часовници на Михаел Шумахер се продадоха за 4 милиона на търг

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст