Убиецът от Цалапица сам пребил Димитър

убиецът от цалапица

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в лично укривателство за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, стартира по същество. Основен свидетел по това дело е Рангел Бизюрев, сочен за извършител на убийството. След като бе екстрадиран от Дания, днес той даде за първи път показания пред съда.

“С близнаците Борислав и Валентин Динкови сме приятели. С Митко Малинов се познавахме. Срещали сме се в различни компании. Последно го видях, когато си дойдох от Германия и един път в магазина. Никога между нас не е имало пререкания. 

Един мой приятел ми каза, че Митко е говорел, че съм помияр, псувал ме е и ме е обиждал. Това много ме ядоса, защото нямаше причина. Във въпросния ден накарах Борислав Динков да му пише в “Месинджър” дали е вкъщи. Разбраха се Борислав да мине да го вземе след 5 минути. Качихме се в колата. Борислав караше. 

Малко преди да стигнем дома на Митко слязох. Борислав го взе и се върнаха при мен. През отворения прозорец откъм предната седалка, където седеше Митко, го попитах защо говори такива лоши неща за мен. Отворих врата.

Той слезе и ми повтори, че не е длъжен да ми дава отговори. Тогава го бутнах един път с ръце в гърдите. Той не падна и също се опита да ме блъсне. Нанесох му два удара в дясната страна на торса. Пак се опита да ме блъсне. Ударих го два пъти от ляво, отново в торса. Ударих го един път в корема и един път в гърдите. При удара той залитна, удари се в дърво и падна на земята. 

Каза ми “спри, много лошо ме удари”. Качих се при Борислав в колата и докато се качвах видях, че Митко се изправя. Потеглихме с Борислав и на близка улица му казах да се върне. Когато се върнахме видяхме, че Митко е на повече от 20 метра от мястото, на което го оставихме, Нямаше признаци на живот. Очите му бяха отворени”, заяви Бизюрев пред съде.

Според него след ударите Митко паднал, но бил жив. Когато установил, че Димитър Малинов няма признаци на живот, се уплашил и паникьосал, а Борислав поел инициативата по заличаване на следите.

Натоварили тялото в багажника и Борислав позвънил на брат си да дойде с кирка и лопати. Валентин дошъл с друга кола и донесъл инструментите. Рангел и Борислав намерили място край пътя, където изкопали дупка и заровили тялото. След това замаскирали мястото със строителни отпадъци и други боклуци. На другия ден заминали за морето.

Пред разследващите полицаи обаче, близнаците Динкови твърдят, че единствено Рангел е извършил както побоя, така и заравянето на тялото. Накрая ги заплашил да мълчат за станалото, за да не пострадат. За това свидетелства един от разследващите, който първи взел техните показания след разкриване на убийството. Той уточни, че по-късно братята неколкократно са променяли своите версии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст