Криминалисти спасиха белите пари за черни дни на люлински дядо

дядо

Възрастен жител на столичния комплекс “Люлин” за една бройка не изгоря с 36 бона, благодарение на служители от Девето РПУ. Криминалисти управление успяха да спасят спестяванията на човека, който паднал в ръцете на телефонни измамници. Случаят е от 17 юни. В ранния следобяд мъжът потърсил помощ в управлението и разказал какво му се е случило по-рано през деня.

Той получил обаждане по телефона, като събеседникът му се представил за разследващ полицай. Непознатият обяснил, че в момента се провежда акция срещу измамници и се нуждае от помощта на възрастния мъж. Полицаят обяснил, че за провеждането на операцията са необходими пари, каквито управлението не разполага заради ниския бюджет и помолил мъжът да услужи на полицията с наличните си спестявания. Обещал да възстанови сумата веднага след като измамниците бъдат заловени.

Възрастният люлинец се доверил на мовека от другата страна на линията и следвайки разпорежданията му изхвърлил през теласата на апартамента си кутия с 36 бона.

След това седнал и зачакал края на операцията. Той така и не настъпил и повече никой не се обадил. Тогава човекът разбрал горчивата истина, че парите му са изгорели, тъй като са го преметнали измамници.

След като сигнализирал в полицията, веднага стартиралите оперативни действия, в резултат на които криминалистите установили и задържали двама участници в престъплението на 20 и 21 години. В рамките на разследването се изясняват и данни за участието на единия от арестуваните към аналогично престъпление за над 25 хиляди лева, извършено миналата седмица, както и съпричастността на двамата към извършена измама от началото на годината за над 250 хиляди лева.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст