Снимки на Меси с бебето Ламин Ямал предизвикаха фурор в социалните мрежи

Меси

Снимки, правени през 2007 г., се появиха в социалните мрежи и предизвикаха невероятен фурор. На тях са Лионел Меси и Ламин Ямал като бебе.

Те са били част от календар, направен от фотографа Джоан Монфор за благотворителна цел. Преди седмица Монфор ги е публикувал в профила си в “Инстаграм” с коментар: „Началото на две легенди“.

До скоро Монфор е нямал представа, че бебето отпреди 17 години е най-младият испански национал – Ламин Ямал, когото днес, на Европейското по футбол в Германия, сравняват с най-великите.
Пред Би Би Си 56-годишният Монфор разказва, че е заснел фотосесията през есента на 2007 г. в съблекалнята на Барселона на стадиона “Камп Ноу“ в едноимения град. Тогава Ямал бил само на няколко месеца.

Играчите на Барселона позирали с деца и техните семейства за календар, който бил част от годишната благотворителна кампания на местния вестник “Diario Sport” и УНИЦЕФ. Било чиста случайност, че Меси се е снимал тъкмо с бебето Ламин и неговата майка от Екваториална Гвинея.

Монфор разказва как са били подбрани хората за снимки – от УНИЦЕФ били организирали томбола за живеещите в квартал “Рока Фонда” в испанския град Матаро и сред спечелилите я било и семейството на бъдещата футболна звезда. Наградата била снимки с играчите на Барса на “Камп Ноу”.

Монфор си спомня как при снимките Меси се чувствал неловко – той не знаел какво да прави с бебето, сложено в пластмасово корито – специално аранжирано за фотосесията.

“Меси е доста интровертен и срамежлив. Той излезе от съблекалнята си и изведнъж се озова в друга – с пластмасово корито, пълно с вода и с бебе. В началото дори не знаеше как да го държи”, разказва Монфор.

По онова време Меси е на 20 години и вече се смята за голям талант, макар че ще трябва да минат още няколко години, преди да бъде признат за най-забележителния играч на своето поколение.

Ламин Ямал, също като Меси, е тренирал в прочутата младежка академия на Барселона “Ла Масия”. Въпреки възрастта си, той е един от най-добрите играчи на Испания на “Евро 2024”. В събота, 13 юли, той ще навърши 17 години – само ден преди финала, който ще се играе в Берлин.

Самият Монфор е нямал представа, че бебето на снимката с Меси е Ламин Ямал. Негов приятел му изпратил съобщение, когато снимките му започнали да стават много споделяни в онлайн мрежата. Спортният фотограф, който още от 1991 г. пътува с отбора на Барселона по целия свят, споделя, че никога досега не е бил толкова развълнуван.

„Невероятно е да бъдеш свързан с нещо, което предизвиква такава сензация”, признава Монфор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст