ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът Денков определи церемонията “Банкер на годината” като вечерта на заслуженото признание (видео)

С приветствие към участниците в церемонията по награждаването с приза “Банкер на годината 2023” се обърна министър-председателят академик Николай Денков.

„Добър вечер на всички. Действително се радвам да съм тук, това не е клише. Има няколко причини. Първата е, че за съжаление, с тези, които са на моите години, помним какво означава банките да не работят добре. Затова е изключително важно всички да работим заедно, така че системата да е стабилна, да бъде капитализирана, както чухме, и да ѝ създаваме предизвикателства, но предизвикателствата да са други – възможности за инвестиции, възможности да се развива икономиката с тяхна помощ. Така че първата причина да съм тук е да изкажа моето лично уважение към целия сектор, да ги поздравя за успехите, които постигат в последно време, и да напомня, че по един малко неочакван начин техният професионален празник е свързан с моя личен празник. И заедно ние откриваме сезона на празничните дни, които завършват чак след Нова година, надявам се да ги изкараме празнично.

Втората причина, поради която съм тук, е да изкажа личното си уважение към вестник ” БАНКЕРЪ”. Благодаря за това, което правите. Едни от най-интелигентните интервюта, в които съм участвал – и то зависи от този, който ме интервюира, от средата, от въпросите, които се задават, са били в този вестник. Така че искам да им благодаря за това, което правят и също така да ги поздравя за тези 30 години. Действително е забележително, ако се върнем назад във времето, как изглеждаше България през 1993 година и как изглежда сега. Промяната се дължи на много участници, едни от тях са банките, и вестник “БАНКЕРЪ” също е участник в този процес.

И накрая искам да поздравя и победителите в конкурса – тези, които ще получат награди. Като човек, който идва от науката, знам колко е понякога самотно, тъжно да правиш нещо, което е важно, което е трудно, да успяваш, и да няма кой да го забележи и да го отбележи. Така че винаги се радвам, когато има такива церемонии, в които заслужено хората, които са положили усилия, които ни водят напред в който и да бил сектор, получат заслуженото признание. Така че за мен това е вечерта на заслуженото признание. Хубава вечер“, заяви академик Денков.

Лога на спонсори - Банкер на годината 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст