ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тагарев заминава на работно посещение в САЩ

Тодор Тагарев

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на петдневно работно посещение в САЩ. Визитата му е продължение на започнатия през септември миналата година стратегически диалог между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. На планираните срещи в Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Конгреса на САЩ и Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността ще бъдат обсъдени въпроси на стратегическото партньорство в областта на отбраната между двете страни. В състава на българската делегация е включен началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Програмата за посещението включва и срещи с представители на неправителствени организации като фондация „Джеймстаун“ и Атлантическия съвет, на Националния университет по отбрана, както и с водещи изпълнители на проекти за модернизация на Българската армия – компаниите Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems.

В първия ден от визитата си – 10 януари, във Вашингтон министър Тагарев ще се срещне с президента на Националния университет по отбрана (National Defence University) генерал-лейтенант Майк Плен и с представители на академичната общност. През втория ден ще се състоят официалните разговори в държавните институции на САЩ, на които ще се дискутират широк кръг от теми, свързани със средата за сигурност, помощта за Украйна, както и укрепването на източния фланг на НАТО.

В рамките на визитата в САЩ министърът ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина. Представители на ръководството на компанията ще го запознаят с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските Военновъздушни сили.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст