ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще се превърнат ли крипто разплащанията в стандарт

бинанс

През 2023 г. устойчивостта на крипто общността пролича на фона на пазарната несигурност. Binance, водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света, продължи да проучва иновативни начини за интегриране на криптовалутите в ежедневието, включително в сферата на плащанията, които са привлекателни откъм потенциал за масово приемане. Binance Pay отбелязва значителен растеж през 2023 г., въпреки предизвикателната обстановка.

Платформата Binance Pay, която беше въведена като нов подход за потребителите да плащат безпроблемно с криптовалута през февруари 2021 г., се разви и обхвана множество методи за директно разплащане с криптовалути.

През последните три години платформата отбелязва стабилна активност, като общият обем на транзакциите надхвърля 120 млрд. долара. А плащането с криптовалути никога не е било по-лесно или по-разпространено.

И така, 2023 г. се превърна в година на последователно усъвършенстване на продукта.

Кои бяха някои от най-важните моменти през 2023 г.?

Транзакциите за Binance Pay нараснаха с над 71% на годишна база и надхвърлиха 77 млрд. долара през 2023 година. Потребителската база също отчете значителен ръст. До края на миналата година броят на активните потребители на Binance Pay нарасна с близо 70% до над 12 млн. И все по-голям брой потребители на Binance вече използват Binance Pay, за да подаряват, изпращат и получават крипто трансакции. Според Binance тази тенденция ще се запази, тъй като все повече хора и предприятия използват огромния потенциал на криптовалутите.

През 2023 г. Binance Pay стартира и партньорства с ключови играчи в редица нови индустрии – както в рамките на крипто екосистемата, така и извън нея, с цел да направи крипто трансакциите по-достъпни и безпроблемни за всички.

Компанията си партнира и работи в тясно сътрудничество с различни организации, за да улесни изплащането на криптовалути на потребителите в широк спектър от области, включително изплащане на заплати и награди за лоялност.

За да помогне на хората да се запознаят с тези функции, Binance стартира и поредица от кампании за потребителите си през цялата година. Тези инициативи имаха за цел плавно да въведат както новите, така и съществуващите потребители в криптоплащанията.

Крипто разплащанията в България

,,Изключително развълнуван съм да проследя докъде може да стигне Binance Pay през 2024 година. Това е технология с потенциал значително да разрастне масовото приемане на крипто. От една страна, потребителите могат да прехвърлят крипто активи помежду си мигновено и без никакви такси, като дори спестяват традиционните такси на блокчейн мрежите. От друга – това е възможност за българския бизнес да започне лесно да приема крипто и да достигне до една нова и ангажирана аудитория. Вече имаме първите бизнес партньори у нас и вярвам, че броят им през тази година ще продължи да расте”, отбелязва Веселин Георгиев, Country Manager на Binance в България.

Бъдещето на криптоплащанията:

Компанията вярва, че разплащанията с крипто имат потенциала да изиграят важна роля за улесняване на широкото приемане на виртуалните валути. Това е в съответствие с тяхната визия за насърчаване на свободата на парите в глобалната общност.

В интервю за CoinBureau през септември 2023 г., главният изпълнителен директор на компанията Ричард Тенг, сподели как освобождаващата способност на криптовалутите вече се наблюдава в много развиващи се страни. Според него, днес те могат да използват криптовалута за извършване на плащания, трансфери и парични преводи за части от цената, която иначе предлагат традиционните финанси. Те са в състояние да получат експозиция към финансови активи на част от разходите, на база 24/7. „Това е красотата на криптовалутата”, казва Ричард Тенг

Криптоплащанията са мостът към обширния, сложен свят на Web3. Хората по света вече са свикнали с картови плащания и затова преходът към крипто чрез плащания е познат и по-малко плашещ. Разплащанията с криптовалути се превръщат в ключово стъпало за тяхното навлизане в крипто екосистемата.

Тази година Binance Pay планира достигне още по-далеч. Целта на Binance е да направи плащането с криптовалута толкова лесно, колкото ,,виж, кликни, купи’’ и да проправи път на технологията за криптоплащания.

Според Джонатан Лим, глобален ръководител на Binance Pay, сред потребителите и бизнеса все повече се признават реалните случаи на употреба, които криптовалутите предлагат. „И сме щастливи, че можем да осигурим инфраструктура, която да улесни този процес. В Binance Pay не просто създаваме продукт, ние култивираме промяна във финансовите парадигми по целия свят. Докато напредваме през 2024 г., нашият ангажимент остава непокътнат: да предлагаме сигурна, удобна и експанзивна екосистема за криптоплащания, която потребителите ценят. Това е само началото на едно вълнуващо пътешествие към глобалното финансово приобщаване и демократизация.”

Бъдещето на крипто разплащанията е по-светло от всякога и ще става само по-добро.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст