ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Microsoft ще обучи два милиона индийци в AI умения

Microsoft изкуствен интелект

Microsoft разкри своята програма ADVANTA(I)GE INDIA, по която ще обучи два милиона индийци в умения за изкуствен интелект (AI) до 2025 година. Стартирането на програмата беше обявено от главния изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела по време на официално пътуване до Индия.

В реч пред индийски бизнес в Мумбай Сатя Надела е призовал компаниите да използват AI, за да увеличат производителността и да подобрят качеството на продуктите. От Microsoft изчисляват, че 90% от индийските изпълнителни директори казват, че хората, които наемат, се нуждаят от умения за изкуствен интелект. В същото време 78% от индийските работници смятат, че техните знания и умения в областта на ИИ не са достатъчни за решаване на текущи проблеми.

Microsoft ще започне да обучава индийци в умения за AI в средни и малки градове и селски райони. Обучението ще се предоставя чрез местни центрове за заетост, курсове за кариерно ориентиране, училища, колежи и университети и се очаква да обхване 500 хиляди студенти в градовете и 400 хиляди ученици в отдалечени региони на Индия.

Освен това компанията възнамерява да подобри уменията на 250 хиляди индийски държавни служители и да разшири възможностите на 2500 организации с нестопанска цел в страната, които, от своя страна, ще могат да обучат още 750 хиляди млади хора за работа с изкуствен интелект.

Като част от тази програма Microsoft възнамерява да проведе среща на високо равнище за лидери на индийски НПО през април 2024 година. Фирмата ще осигури цялото необходимо оборудване и софтуер за обучение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст