Радев свиква 50-ото Народно събрание от Черна гора?

черна гора

На 17 юни, понеделник, държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Черна гора по покана на президента Яков Милатович, става ясно от информация на сайта на президентството.

В същото време в края на миналата седмица Румен Радев обяви, че в понеделник ще каже кога ще свика 50-ото Народно събрание.

Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович с официална церемония, която ще се състои в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине – историческата и културна столица на Черна гора.

Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официални делегации на България и Черна гора. Румен Радев и Яков Милатович ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението българският държавен глава ще проведе срещи в Подгорица с министър-председателя Милойко Спаич и с председателя на Скупщината Андрия Мандич.

По време на разговорите си в Черна гора Румен Радев ще акцентира върху укрепването на двустранното сътрудничество в сфери от взаимен интерес, както и върху подкрепата за Подгорица в процеса на присъединяването към Европейския съюз.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст