ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

УниКредит Булбанк и Технически университет – София в партньорство за развитие на ИТ специалисти

С откриване на оборудвана от финансовата институция технологична зала беше поставено официалното начало на стратегическото сътрудничество

УниКредит Булбанк инвестира в развитието на ИТ специалисти благодарение на стратегическо партньорство с Технически университет-София. В рамките на програмата „Дигитализацията в банкирането“ студенти от специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“ ще имат възможност да научат повече за приложението на технологиите в развитието на банковия бизнес. Обучението, което  вече е включено в редовната бакалавърска програма, е с практическа насоченост и е разработено от специалистите в ИТ екипа на финансовата институция. В оборудваната от УниКредит Булбанк компютърна зала студентите ще имат възможност да проверят наученото на практика. Обучението по програмата е предвидено да завърши с решаване на практически казус.

Уникредит
Андреа Тониети – директор „Хора и култура“ и член на УС на УниКредит Булбанк; доц. д-р инж. Росен Радонов – заместник-ректор „Електронно управление“,
Марио Колари – Главен оперативен директор и член на УС на УниКредит Булбанк; Даниел Джолев – заместник-директор „Дигитални и информационни технологии“

Именно с откриването на компютърната зала беше отбелязано и официалното начало на стратегическото партньорство между УниКредит Булбанк и Технически университет – София. Сред гостите на събитието бяха Андреа Тониети – директор „Хора и култура“ и член на УС на УниКредит Булбанк; Марио Колари – Главен оперативен директор и член на УС на УниКредит Булбанк; Даниел Джолев – заместник-директор „Дигитални и информационни технологии“; доц. д-р инж. Росен Радонов – заместник-ректор „Електронно управление“, проф. д-р инж. Огнян Наков – декан на Факултет „Компютърни системи и технологии“, представители на академичното ръководство на Технически университет-София и студенти.

Андреа Тониети изрази благодарност за възможността за трансформиране на отношенията с университета в стратегическо партньорство. В обръщението си към студентите той заяви: „Информационните технологии са част от миналото, настоящето и ще бъдат част от бъдещето на нашата банка и на финансовия сектор. Затова ви каня да сте любопитни, да не подхождате с предубеждение и да се опитате да научите колкото е възможно повече от нашите колеги чрез програмата „Дигитализацията в банкирането“ и тази невероятна компютърна лаборатория“.

Предметът на програмата е да покаже как класическата банка минава през различни стадии на дигитализация и да представи как технологиите променят продуктите и клиентското преживяване,“ коментира на свой ред Даниел Джолев. Той допълни, че за развитието и поддръжката на нормалното функциониране на банковата дейност се грижат приблизително 300 ИТ специалисти, представени в 40 профила.

В посланието си към студентите деканът на факултет „Компютърни системи и технологии“ проф. Огнян Наков заяви: „Радвам се на възможността да ви въведа в една нова образователна среда. Първо в буквалния смисъл на думата и второ – като начин на преподаване – съвместно с бизнеса“. Обучителната програма „Дигитализацията в банкирането“ и оборудването на едноименната зала в Технически университет – София е продължение на ангажимента на УниКредит Булбанк в подкрепа на образованието. Само месец по-рано – през февруари, като част от стратегическото партньорство на УниКредит Булбанк с Икономически университет – Варна беше открито споделено пространство Coworking Space за студенти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст