ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Акциите на Nintendo падат след слухове, че пускането на Switch2 ще бъде отложено

Нинтендо-Nintendo_office цените на акциите падат

Цените на акциите на “Нинтендо” (Nintendo) паднаха с почти 9% при откриването на търговията на борсата в Токио поради слухове за забавяне на пускането на новата игрова конзола Switch 2. Това е най-силният спад на акциите на компанията по време на една търговска сесия от октомври 2021 година. След като японската компания показа новата конзола на Gamescom, се появи информация, че тя ще излезе в края на 2024 година.

През уикенда обаче Bloomberg съобщи, позовавайки се на свои източници в компанията, че продажбите на Switch 2 ще започнат в най-добрия случай през март 2025 година. Твърди се, че представители на компанията са казали на няколко издатели на игри за това обстоятелство.

При това положение Nintendo няма да може да започне да продава новото си преносимо устройство за игри по време на коледния сезон, който се смята за идеалното време за дебют на продукти в игралната индустрия.

Както отбелязва Bloomberg, спадът на акциите на Nintendo може да продължи, тъй като инвеститорите изкупиха акциите на игралната компания в очакване на пускането на нова игрова конзола.

Това е важно събитие за Nintendo, тъй като последната актуализация на линията игрови конзоли беше през 2017 г., точно когато беше пусната първата версия на Switch.

„Нинтендо“ е компания с централен офис в Киото, Япония, за производство на електроника и компютърни игри. Тя е най-големият производител на игрални конзоли в света.

Предприятието е основано през 1889 година. Първоначално произвежда традиционните японски карти ханафуда. През 60-те години на миналия век под ръководството на Хироши Ямаучи компанията се преориентира към производството на видеоигри и електронни устройства за тяхното използване. Водеща компания в този сектор от самото му възникване, „Нинтендо“ оказва силно влияние върху неговото развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст