ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тунинг ателието Brabus направи най-мощната кола в историята си

Brabus-Rocket-1000 автомобил

Тунинг ателието Brabus представи Rocket 1000, най-мощната кола в историята си, създадена на базата на хибридния лифтбек Mercedes-AMG GT 63 S E Performance.

Автомобилът ще има 4-литров V8 бензинов турбо двигател с мощност 639 конски сили, стартер-генератор RSG с мощност 14 конски сили и 9-степенна автоматична скоростна кутия, задвижване на всички колела. Ще се монтира и електрически мотор с мощност 204 конски сили, монтиран на задната ос, както и двустепенна трансмисия и електронно контролиран диференциал.

Мощността на двигателя с вътрешно горене, чийто работен обем беше увеличен до 4.4 литра, се увеличи до 796 к.с., а общата мощност се увеличи до 1000 к.с. и 1820 Нм. Това направи новия продукт най-мощният проект в цялата история на Brabus.

За хибрида, Brabus е подготвил аеродинамичен бодикит от въглеродни влакна, разширяващ каросерията с 67 мм, както и собствени джанти Monoblock P с различни размери, както и въздушно окачване, понижено с 20 мм благодарение на модула Brabus SportXtra. Предлагат се също спортни интериорни аксесоари и възможност за подмяна на интериорната облицовка с нова кожа и алкантара с декоративни панели от карбон и алуминий.

Brabus Rocket 1000 ще бъде произведен в 25 екземпляра на цена от по 450 хил. евро.

Нека ви напомним, че премиерата на Mercedes-AMG GT 63 S E Performance се състоя през септември 2021 година. Автомобилът се превърна в най-мощния сериен Mercedes-Benz за обществени пътища в историята на марката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст