Заместник-министър Георгиева се срещна със заместник-председателя на парламентарната асамблея на НАТО Свере Мирли

Заместник-министър Георгиева се срещна със заместник-председателя на парламентарната асамблея на НАТО Свере Мирли

Заместник-министър на туризма Ирена Георгиева се срещна със заместник-председателя на парламентарната асамблея на НАТО Свере Мирли по време на посещението си в Осло, Норвегия. Основна тема на разговора беше популяризирането на България като туристическа дестинация, предлагайки културен, винен, кулинарен и еко туризъм в малки автентични селища във вътрешността на страната. Георгиева подчерта, че това би било изключително интересно за норвежките туристи.
По време на разговора беше обсъдено поддържането на активен двустранен диалог между България и Норвегия не само в областта на туризма, сектор, който крие голям потенциал, но и във всички области на взаимен интерес. Подчертан бе и фактът, че през 2026 година ще се отбележат 120 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни. В Осло през май 2021 г. бе открита Българо-норвежка бизнес камара, която се очаква да засили контактите между бизнесите на двете държави.

Норвегия, наред с Германия и Австрия, може да допринесе значително за развитието на българския туристически продукт, особено в сегмента на СПА и медицинския туризъм. През 2023 г. България е посетена от близо 50 хиляди норвежки туристи, което представлява 75% ръст спрямо 2022 г. и връща нивото на посещенията до преди пандемията от COVID-19.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст