ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 21 юни 2023 г.

Парламент

Парламентът прие на първо четене проекта на ГЕРБ за противодействие на корупцията

Депутатите отхвърлиха другите два предложения – на “Продължаваме промяната – Демократична България” и на служебния кабинет. Приемането на законопроекта е част от законите, обвързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

Борисов стана член на комисията по външна политика

Бойко Борисов

По предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова парламентът освободи Вежди Рашидов като член на комисията по външна политика и избра на негово място лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “За” предложението гласуваха 121 народни представители.

Гешев обвини Борисов, че е влязъл в политиката на гърба на Живков и на царя

Иван Гешев срещу Бойко Борисов

“Борисов влезе в политиката на гърба на Живков и на царя, затова си мисли, че всички други са като него”. Това написа в профила си във “Фейсбук” вече бившият главен прокурор Иван Гешев в отговор на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес го обвини , че иска да си прави партия на негов гръб и на този на Кирил Петков.

Завърши “висшо” – работи нисшо

Протест на таксита заради катастрофата на х-л Хемус

Сто и трийсет хиляди висшисти в България са си сложили в рамка университетската диплома и работят като продавач-консултанти, сервитьори, таксиджии, внасят “дрехи от Европа”… Това значи поне две неща. Първо, държавните пари, т.е нашите пари от данъци, са хвърлени на вятъра. Второ, лишили сме държавата от модерност, от цели, от по-далечни хоризонти.

ЕС работи по две опции за използването на замразените руски активи в полза на Украйна

Банк России

Европейският съюз е преценил, че не може легално да конфискува окончателно замразени руски активи и вместо тази опция се насочва да ги използва временно. Въпреки това Европейската комисия оглежда две възможности, докато продължава да изучава по какъв начин да впрегне в полза на Украйна блокираните над 200 млрд. евро резерви на “Банк России”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст