ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ким Чен Ун слезе от своя брониран влак в Русия (видео)

ким чен ун русия

Севернокорейският лидер бе посрещнат от руския министър на природните ресурси Александър Козлов

Руската държавна телевизия излъчи видео, в което се вижда как севернокорейският лидер Ким Чен Ун слиза от своя брониран влак и е посрещнат от руски официални представители, предаде Ройтерс.

Отделно руският министър на природните ресурси Александър Козлов каза, че се е срещнал с Ким, съобщи руската новинарска агенция РИА, цитирана от БТА. 

По време на посещението си в Русия се очаква Ким Чен Ун да проведе разговори с руския президент Владимир Путин, който сега е на посещение в руския Далечен изток.

Срещата на руския президент Владимир Путин със севернокорейския лидер Ким Чен Ун ще се състои до дни, заяви вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световните агенции. Той съобщи това в интервю за журналиста Павел Зарубин за Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания.

“Тя (срещата) може да се състои до дни. Това ще бъде визита в пълен формат – ще има преговори на две делегации и след това при необходимост лидерите ще продължат да общуват във формат “един с един”. Планира се и официален обяд от името на президента на Русия в чест на госта от Северна Корея”, разясни Песков.

Той добави, че Путин и Ким на първо място ще обсъдят двустранните отношения.

Песков подчерта, че Русия иска да изгради добра, взаимоизгодна връзка със Северна Корея и ще продължи да укрепва приятелството си с тази страна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст